Damestoernooi

Vanmorgen ging ik bij mijn geliefde voetbalvereniging ‘Zinkwegse Boys’ een bakkie koffie drinken. Er was een toernooi van de dames en het was er gezellig als altijd. Otman en Gertjan stonden te genieten van het uitzicht vanachter hun bakplaat, waarop de uitjes en de hamburgers een heerlijke geur verspreidden. Er was een verloting, en achter de bar stond Ton in zijn korte broek, want het weer werkte geweldig mee. De Zinkwegse Boys, zoals ik de Zinkwegse Boys het liefste zie; gemoedelijk en met een groot relativerend vermogen. Toch was er een wanklank. De dames van NSVV hadden een paar dagen geleden afgezegd, waarmee ze alle deelnemende ploegen dupeerden, want een vervangend team is op zo’n korte termijn niet te vinden. Ze hadden zich als een van de eerste ploegen opgegeven bij onze organiserende vrijwilligers, nu twee maanden geleden, maar hadden nu boos opgezegd. ‘Boos?’ zult u zich afvragen. Ja, boos. Ze hadden onze dames vorige week uitgenodigd voor een toernooi in Numansdorp, maar onze dames hadden al verplichtingen elders. “Als jullie niet bij ons komen, komen wij ook niet bij jullie”, had de afbeller gezegd. Het was onze organisator niet bekend, dat er voor het verschijnen van de NSVV-dames voorwaarden gesteld waren. En het stellen van voorwaarden in deze lijkt ook een tikkie vreemd, zelfs arrogant. Ik moest wel even denken aan het grote artikel in het AD van zaterdag jl, waarin de voorzitter van NSVV aandrong op het instellen van een zwarte lijst voor voetballers, die om onduidelijke redenen hun ploeg op de wedstrijddag lieten zitten. Ik neem aan, dat deze damesploeg per direct op deze lijst komt.
Trouwens, dames van NSVV, jullie hebben wel een heerlijke dag gemist. Terwijl jullie verveeld de tweede paasdag doorbrachten bij Ikea of een tuincentrum met een chagrijnige vent, hadden wij de grootste lol!